Топло, уютно, невероятно емоционално и празнично настроение се създаде в ЦСРИ „Надежда“-Костинброд на 20.12.2018 г. В навечерието на двата най-светли християнски празници Бъдни вечер и Коледа екипът на ЦСРИ, негови потребители и гости, сред които кметът на общината г-н Младенов, зам.кметът А.Ненов, председателят на Общинския съвет – д-р Ат.Тенев, представители на общинската администрация, г-жа Краса Крилашка-общински съветник, г-жа Св.Иванова – директор на Центъра за работа с деца на улицата, представители на другия център за обществена подкрепа, както и гости от Дирекция Социално подпомагане, бяха върнати към традициите ни от децата на Второ ОУ „В.Левски“ и НЧ „Заря“. Те направиха възстановка на посрещането на Бъдни вечер и Коледа, а малкият Емил Пепелярски поздрави присъстващите с народна песен.

В своето празнично поздравление директорката Анна Ананиева благодари на екипа си за всеотдайната му и професионална работа, благодари и на общинското ръководство за безпрекословната му подкрепа. Тя уточни, че за нея и за колегите й това не е просто работа, а мисия, която изпълняват с отговорност и любов. Г-жа Ананиева сподели и своето удовлетворение от постигнатото до момента, като се аргументира с максималния брой потребители, както и с факта, че почти всеки втори, чийто договор приключва, подава отново документи за ползване на услугата.

Пристигна и Дядо Коледа, но за съжаление с празен чувал, който подари на кмета с пожелание да го напълни. Дядо Коледа компенсира липсата на подаръци със сърдечни пожелания към всички да са здрави, повече усмихнати и добронамерени. Поздравления към екипа на ЦСРИ и неговите потребители поднесоха и кметът г-н Младенов, и зам.кметът А.Ненов. В думите и на двамата имаше задоволство от приятната и празнична среща, удовлетвореност от добрата дейност на социалната услуга, както и пожелания за спорна работа занапред. Впечатляваща беше и кулинарната изложба на потребителите – вкусните баници и една разкошна погача заслужено спечелиха първите места. Празникът продължи с хора и веселие.

Макар и малко раничко, ЦСРИ и екипът му създадоха вече светлото настроение в душите на всички.